16 Şubat 2011 Çarşamba

7 Yeni Üniversite Kuruluyor


   ÖSYM’nin yeniden yapılandırılmasını öngören kanun teklifini görüşen  Meclis Milli Eğitim Komisyonu alt komisyonu, çalışmalarını tamamladı.
   5 ayrı toplantı sonrasında rapor yazım hazırlıklarına başlayan  alt komisyon, 7 yeni vakıf üniversitesi kurmayı kararlaştırdı. Kanun   teklifi önümüzdeki hafta Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşülecek. Bu 7   vakıf üniversitesinden biri, medya ve madencilik sektöründe Türkiye’nin önde gelen isimlerinden Akın İpek tarafından kurulacak olan ’Altın Koza’  üniversitesi. Ankara’da eğitim verecek üniversitede ’iletişim   fakültesi’ başta olmak üzere ’güzel sanatlar, insani bilimler ve   edebiyat, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler’ fakülteleri ile sosyal bilimler enstitüsü bulunacak. Altın Koza’nın dışında tıp   ağırlıklı ’Ankara Bilge Üniversitesi’ kurulacak. ’Türk Hava Kurumu   Üniversitesi’, ’Bursa Orhangazi Üniversitesi’, ’İstanbul Gelişim   Üniversitesi’, ’Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’ ve ’Üsküdar   Üniversitesi’ açılacak diğer vakıf üniversiteleri.

Yardımcı doçentlere derece müjdesi

Öte yandan yardımcı doçentlerin uzun yıllardır beklediği ’derece’   müjdesini de ’alt komisyon’ verdi. Alt komisyonda teklife eklenen bir   madde ile halen en fazla 3. dereceye kadar inebilen yardımcı doçentlere birinci dereceye kadar inme hakkı getirilecek. AK Parti Grup başkan   vekillerinin verdiği kanun teklifinde yer alan ve meslek liselerinin   polis meslek yüksekokullarına giriş yasağını kaldıran madde de aynen   kabul edildi. Ayrıca ÖSYM Başkanı’nın YÖK’ün belirleyeceği üç aday   arasından birinin Bakanlar Kurulu’nca teklifi ve cumhurbaşkanınca   atanması önerisinden ’Bakanlar Kurulu’ çıkarıldı. Bu durumda   cumhurbaşkanı, YÖK’ün önereceği üç kişiden birini doğrudan ÖSYM başkanı olarak atayacak.

Zaman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder